Apr 19, 2008

rumalused

Mõtlesin täna asjade peale, mida kunagi K-foto laborandina inimestelt (klientidelt) kuulma pidin. Nende seas meenus paar eriti rumalat süüdistust. Kui ma olen varem edastanud blogis oma õpilaste lollusi, siis oleks ka ehk aeg paljastada inimeste rumalus.
Panen siin kohal kaks kõige suuremat rumalust siia kirja, tuleviku jaoks:

* Tuli kuri kõne, et pildid on kehvad ja tahetakse juhatajaga rääkida. Saatsime siis juhataja kliendiga vestlema. Keegi meist polnud valmis selleks, mis järgnes. Natukese aja pärast tuli juhataja tagasi naerul näoga ning suutis meid kõiki naerma ajada. Nimelt oli klient süüdistanud, et laboris tema pildid on ära rikutud. Ja rikutus seisnes selles, et laborant olla tema pildid uduseks teinud. Tema oli pildistanud teravad pildid ja meie suutsime nad udusteks teha.

* Teine põnevust tekitav hetk oli, kui laborisse jõudis ümbrik ilmutamata filmiga, kuhu oli poes peale kirjutatud, et klient soovib ainult pilte ja ilmutust pole vaja!
Einojaa, eks me oleks võimud filmi ka ilmutamata skännerisse lasta ja ta oleks saanud ilusad mustad pildid, aga me mõtlesime, et äkki ikka tasuks film ilmutada :P

Ja noh, ei pea hakkama vist mainimagi seda, kuidas loodetakse veebis olevatest thumbnail'idest pilte saada... ja vahel kohe A4'dena või tehakse arvutis plaadile otseteed avutis olevate failide juurde ja seejärel sõimatakse laborante, et need ei oska pilte plaadilt kätte saada. Sest kui nemad plaadi oma arvutisse panevad, siis pildid ON OLEMAS!!! Ja see, et laboris kätte ei saada, on jama... me lihtsalt ei taha neile pilte teha... :D:D:D

No comments: