Sep 20, 2008

bemm

Meie ajastu üks lollustest on see, kuidas inimene määratakse ära tema automargiga. Ja oh, mis kole, kui sul on bemm. See näitab koheselt, et sa oled mingi ajuinvaliid, kes ei oska numbreid lugeda - ei spidomeetril, liiklusmärkidel ega ka rahakotis. Samas ju tegu täitsa normaalse autoga, aga mõned on selle maine lihtsalt täis pa...danud. Ning selle tulemusena on tekkinud teine grupp inimesi, kes leiab, et nende inimlikku väärikust solvab see, kui nad peaksid seda marki autosse istuma.
Hiljuti lahkunud Tartu noormees ei saanud aru, et oli kehtestatud madal kiirus teetööde tõttu niigi piiratud alal (raudtee silla all). Õnneks ei sattunud kedagi teele, et ta oleks saand veel kedagi endaga kasa võtta.
Iseenesest võib ju kaasa tunda, et noor elu on läbi, kuid äkki säästis see juhtum tuleviku mõttes mitmete teiste inimeste elud.
Ja ikkagi ma ei taha selle juurde siduda automarki... auto pole selles süüdi, ega ka tootjad. Tuleb ikkagi meeles pidada, et juht on see, kes ütleb autole, mida teha. Nagu ka fotokas ei tee ise pilti, vaid inimene selle taga ja ka arvuti ei tee omavoliliselt midagi. Kõige taga on omaniku otsus ühel või teisel ajahetkel. Ärgem süüdistagem kokku pandud tehnoloogilist aparatuuri tema omaniku vigade tõttu.

No comments: